Noutăți An Școlar 2022-2023

14.02.2023

FORMULAR DE REINSCRIERE LA CURSURI ÎN ANUL ȘCOLAR 2023-2024

Formularul de reinscriere 2023_2024 pe care elevii il vor completa individual: FORMULAR REÎNSCRIERE 

6.02.2023

𝑪𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖𝒍 𝑱𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒆𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝑬𝒙𝒄𝒆𝒍𝒆𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝑷𝒓𝒂𝒉𝒐𝒗𝒂 𝒂 𝒑𝒍𝒂𝒔𝒂𝒕 𝑷𝒍𝒐𝒊𝒆𝒔̦𝒕𝒊𝒖𝒍 𝒑𝒆 𝒉𝒂𝒓𝒕𝒂 𝒈𝒍𝒐𝒃𝒂𝒍𝒂̆ 𝒂 𝒊̂𝒏𝒓𝒆𝒈𝒊𝒔𝒕𝒓𝒂̆𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔𝒆𝒊𝒔𝒎𝒊𝒄𝒆!

Vineri, 3 februarie 2023, Centrul de Județean de Excelență al Învațământului Prahovean, în cadrul filialei din Colegiul Național I.L.Caragiale Ploiești, a fost gazda unei activități inedite, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului de pe platforma Măgurele.

În cadrul Programului Educațional, care are ca scop extinderea rețelei seismice din România – ROEDUSEIS- Centrul Județean de Excelență a fost dotat cu un 𝐬𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐦𝐞𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚̆ 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐚 𝐑𝐚𝐬𝐩𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞, având caracteristici semiprofesionale și cuprinzând un ansamblu de tehnologii care permit conectarea și a altor senzori precum geofoni, de infrasunete sau accelerometre.

Instrumentul poate fi folosit pentru a măsura și detecta vibrații chiar și extrem de slabe ale solului și furnizează date standard ce permit vizualizarea și analiza lor cu o diversitate de programe, 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐧𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐮𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐬𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐦𝐞𝐭𝐫𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐭𝐢𝐩.

Astfel, rolul său nu este doar educațional, ci face parte dintr-o rețea globală, ce conține în prezent 1918 stații de înregistrare a mișcărilor seismice, care culeg date, iar interpretarea lor conduce la o imagine îmbunătățită și o precizie mai clară asupra structurii și fenomenelor geotectonice.

Datele sale sunt transmise în timp real, sunt publice și pot fi vizualizate de oriunde, accesând https://stationview.raspberryshake.org, (indicativul 𝐑𝐂𝐂𝟗𝐁, fiind al aparatului localizat pe hartă în Ploiești).

𝐋𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐌𝐨𝐛𝐢𝐥 𝐝𝐞 𝐆𝐞𝐨𝐟𝐢𝐳𝐢𝐜𝐚̆ 𝐀𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆, 𝐏𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐬̧𝐢 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞 – ce are ca una dintre direcțiile de acțiune, creșterea gradului de conștientizare publică cu privire la riscul seismic și a interesului pentru cunoașterea domeniul Științelor Pământului – ,,a adus” totodată și un Kit educațional demonstrativ, pentru uz didactic. Elevii pasionați de fizică, prezenți la eveniment, au aflat de la echipa condusă de domnul Dragoș Tătaru, coordonatorul Laboratorului, informații specifice acestui domeniu, felul cum funcționază aparatura și mai mult decât atât, faptul că aceste seismometre educaționale pot fi produse chiar și de elevi, cu imprimante 3D, având un cost accesibil și ușor de asamblat.

Evenimentul face parte dintr-un șir mai amplu de activități inițiate de Institutul Național de Fizica Pământului, la care elevi și profesori ai Colegiul Național I.L. Caragiale Ploiești și ai Centrul Județean de Excelență Prahova au luat parte. Este un demers științific constant și susținut, deoarece acest program presupune dezvoltarea de evenimente științifice periodice cu caracter educațional ce prilejuiesc comunicarea publicului școlar cu cercetătorii (𝑆̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎 𝐴𝑙𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑙𝑎 𝑀𝑎̆𝑔𝑢𝑟𝑒𝑙𝑒 (𝑆𝐴𝑙𝑡-𝑀), 𝑆̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎 𝑑𝑒 𝑣𝑎𝑟𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑆̦𝑡𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑇𝑒ℎ𝑛𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑒 (𝑀𝑆𝑐𝑖𝑇𝑒ℎ), 𝐶𝑜𝑛𝑓𝑒𝑟𝑖𝑛𝑡̦𝑎 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑎 𝐶𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝐸𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑆̦𝑡𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑎̆, 𝑁𝑜𝑎𝑝𝑡𝑒𝑎 𝐶𝑒𝑟𝑐𝑒𝑡𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟)

Rețeaua Seismică Educațională din România (Romanian Educational Seismic Network ROEDUSEIS) – pornit ca un proiect educational in2013- este in prezent o retea bazata pe instrumente de inregistrare a cutremurelor instalate in scoli, operate de catre personalul didactic si elevi, cu sprijinul cercetătorilor si utilizate, impreuna cu materiale suport, ca o resursa pentru activitati didactice inovative bazate pe datele inregistrate. Datele sunt acceibile publicului larg pe site-ul oficial infp.ro, mobee.infp.ro si roeduseis.ro.

Link 

27.01.2023

CURSURI ÎN FORMAT ONLINE PE 28.01.2023

Din cauza condițiilor meteorologice, cursurile din 28 ianuare 2023 se vor desfășura în format on-line.

11.11.2022

GALA EXCELENTEI 2022

IN ATENȚIA ELEVILOR PREMIAȚI

Rezultate finale aplicatii Premiile Excelentei 2022

Centrul Județean de Excelență Prahova – Ploiești, organizează în data de 05 decembrie 2022, ora 17.30, la Filarmonica “Paul Constantinescu”- Ploiești, Gala Excelenței 2022.

Evenimentul își propune să fie atât un prilej sărbătoare, de recunoaștere a performanțelor notabile ale elevilor membri ai Centrului de Excelență Prahova – Ploiești, cât și de încurajare și de susținere a excelenței în educație. 

Pentru virarea sumelor aferente Premiilor Excelenței 2022, elevii vor completa documentul următor

Date-bancare-si-acord-GDPR-2022

Transmiterea acestuia alături de extrasul de cont și copia actului de identitate a titularului de cont se realizează prin intermediul formularului de mai jos. Acesta va fi activ până pe 25 noiembrie 2022.

Formular transmitere date bancare (formular activ pana pe 25 noiembrie 2022)

INCARCAREA ACTELOR:  Date de identificare și acordul de consimțământ împreună cu extrasul de cont și copia actului de identitate a titularului de cont se vor salva într-o arhivă cu numele respectând formatul NUME_PRENUME.zip. Arhiva nu poate avea mai mult de 10 Mb. De exemplu, daca elevul se numește Ionescu Marin, arhiva conținând actele pentru pentru transferul bancar al premiului, se va numi: IONESCU_MARIN.zip.

Vă așteptam cu mare drag!

08.10.2022

PROGRAM DE LUCRU CU PUBLICUL –  SECRETARIAT

Pe perioada cursurilor, programul de lucru cu publicul, al secretariatului, este:

  • Marti-vineri 9.00-15.00
  • Sambata 8.30 – 13.30

07.10.2022

GALA EXCELENȚEI 2022 si LISTA PREMIILOR EXCELENȚEI 2022

În urma finalizării etapelor de evaluare și contestații ale aplicațiilor pentru recompense 2022 și a hotărârii Consiliului de Administrație din 07.10.2022, lista elevilor premianți este următoarea:

Rezultate finale aplicatii Premiile Excelentei 2022

Pentru premierea elevilor, Centrul Județean de Excelență Prahova – Ploiești, organizează, la inceputul lunii decembrie, Gala Excelenței 2022. Finanțarea este asigurată integral de Primăria Municipiului Ploiești.

Deoarece plata se va efectua la Gală, în numerar, nu va mai fi nevoie de o transmitere/colectare a datelor bancare, ci doar de prezentarea unui act de identitate sau certificat de nastere, în momentul ridicării premiului.

Evenimentul își propune să fie atât un prilej sărbătoare, de recunoaștere a performanțelor notabile ale elevilor membri ai Centrului de Excelență Prahova – Ploiești, cât și de încurajare și de susținere a excelenței în educație.

Detalii referitoare la eveniment vor fi publicate pe site, în timp util.

04.10.2022

ANUNT PRIVIND REPARTIZAREA PE SALI IN UNITATILE DE INVATAMANT – PUNCTE DE LUCRU

Centralizatorul grupelor de excelență 2022_2023, locatii, număr de ore și coordonatori: Centralizator 2022_2023

Repartizarea pe săli in C.N. „I.L.Caragiale”, Ploiesti: Repartizarea Grupelor CNILC 2022_2023

Repartizarea pe săli in C.N. „Mihai Viteazul”, Ploiesti: Repartizarea Grupelor CNMV 2022_2023

Repartizarea pe săli în Sc. Gim. “Toma Caragiu”:Repartizarea Grupelor T. CARAGIU 2022_2023

Repartizarea pe săli în Sc. Gim. “George Coșbuc”: Repartizarea Grupelor G.Cosbuc 2022_2023

Repartizarea pe săli in C.N. „Al.I.Cuza”, Ploiesti: Repartizarea Grupelor CNAIC_2022_2023 .docx

Repartizarea pe săli in C.N. „Nichita Stănescu”, Ploiesti: Repartizarea Grupelor CNNS_2022_2023.docx

04.10.2022

ANUNT PRIVIND REZULTATUL ETAPEI DE SELECȚIE ELEVI

In urma finalizării etapei de contestații rezultatele finale sunt urmatoarele:

Rezultate finale selectie elevi etapa a III-a

Detaliile suplimentare referitoare la data demararării cursurilor, locație, componența nominală a grupelor și tematicile activităților vor fi publicate în cel mai scurt timp, pe site, în secțiunea dedicată fiecarei discipline.

În cadrul regulamentului de ordine interioara a CJEPH, articolul 55 face referire la statutul elevului auditor. Cererile de elev auditor, semnate si aprobate de profesorii coordonatori vor fi aduse si inregistrate la secretariatul Centrului de Excelenta, numai dupa ce vor fi disponibile legitimatiile de elev auditor.

Aprobarile privitoare la elevii auditori vor fi făcute doar in prima zi de curs, în ordinea punctajelor de la testarea initiala si nu mai mult de 25% din efectivul maxim al unei grupe, adica maxim 4 elevi auditori!

RETINETI! Majoritatea cursurilor vor incepe pe 08 octombrie 2022, ora 9.00

Cursurile la Limba si literatura romana vor începe pe 15 octombrie 2022, ora 9.00. 

Vă rugăm urmăriți cu regularitate site-ul, atât la secțiunea Noutăți, cât și la cele dedicate disciplinelor.

Dragi copii, începem un an nou în cadrul Centrului Județean de Excelență, pe care vi-l dorim la fel de rodnic!

Succes și spor la învățătură!

dir. prof. Daniela Lica

01.10.2022

REZULTATE INAINTE DE CONTESTATII LA ETAPA A III-A A SELECTIEI ELEVILOR DIN 01 OCTOMBRIE 2022 ȘI ANUNȚURI REFERITOARE LA DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚILOR ÎN ANUL ȘCOLAR 2022-2023

Rezultate initiale etapa a III-a de selectie

Eventuale contestații ale punctajelor se pot depunde DOAR la disciplinele unde selecția s-a organizat cu participare directă.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 05 octombrie 2022, dupa ora 20.00. 

Luni 03.10.2022, între orele 9.00-15.00 se pot depune eventualele contestații la secretariatul Centrului Județean de Excelentă Prahova (str. Ghe. Doja nr 98, etaj 1, Colegiul National Ion Luca Caragiale, Ploiesti).

Activitatea în anul școlar 2022-2023 se va desfășura cu prezenta fizica.

Urmăriți site-ul cu regularitate și adresele de email declarate în formularul de înscriere pentru anunțurile referitoare la debutul cursurilor.

Majoritatea cursurilor vor debuta sâmbătă 08 octombrie 2022.

30.09.2022

ANUNȚ PRIVITOR LA APLICATIILE DEPUSE ÎN VEDEREA OBȚINERII PREMIILOR EXCELENȚEI 2022 

În urma analizei aplicațiilor depuse pentru obtinerea de recompense acordate de Centrul Județean de Excelență Prahova, lista cu punctajele aplicațiilor depuse de elevi este următoarea:

Rezultate aplicatii Premiile Excelentei 2022

În vederea afișării rezultatelor cu protejarea datelor personale, toți elevii au primit pe email (pe adresele personale declarate în cererea de înscriere la premii) care conține codul unic de identificare.  Acesta va fi solicitat și in cadrul contestațiilor.

Luni 03.10.2022, între orele 9.00-15.00 se pot depune eventualele contestații la secretariatul Centrului Județean de Excelentă Prahova (str. Ghe. Doja nr 98, etaj 1, Colegiul National Ion Luca Caragiale, Ploiesti).

Nu sunt acceptate contestațiile elevilor auditori sau ale elevilor nescolarizati la disciplinele pentru care au depus aplicatia. Nu se vor accepta contestațiile elevilor care nu respectă în vreun fel grila de punctare publicată sau metodologia de obținere a Premiilor Excelentei 2022 (exemplu punctaje însumate în cadrul aceluiași criteriu sau concursuri care nu apar in calendarul competitiilor internationale sau nationale aprobate de Ministerul Educatiei).

28.09.2022

DETALII PRIVITOARE LA ORGANIZAREA TESTĂRII INIȚIALE

Sâmbătă 1 octombrie 2022, între orele 9.00 și 11.00, va avea loc testarea inițială cu prezență fizică pentru disciplinele menționate în anunțul anterior, în vederea admiterii la cursurile Centrului Județean de Excelență. Testarea online pentru disciplina LOGICA va începe la ora 9:30.

Testarea cu participare directă se va desfășura în Colegiul Național “Ion Luca Caragiale”, Ploiești. Accesul în săli este permis doar între orele 8.30 – 8.45. Elevii vor avea asupra lor un act de identitate(copie certificat de naștere) sau carnet de note cu poza, stampilat pentru anul școlar curent. Elevii nu vor fi primiți în sală după începerea probei. Nu se vor prezenta elevi din clasele unde nu s-au scos locuri la testare!

Asezare sali testare initiala CNILCaragiale

Testarea online, la disciplina Logică, va consta într-o probă sub forma unui test, al cărui link va fi transmis la orele 9.30, pe adresele de email ale candidaților, pe care aceștia le-au declarat în formularul online de înscriere. Răspunsurile sunt așteptate între orele 9.30-11.30.

Rezultatele la disciplinele la care selectia se realizeaza pe baza portofoliilor incarcate in formularul online de inscriere, vor fi postate pe site, împreuna cu toate disciplinele, pe 2 octombrie 2022.

În vederea afișării rezultatelor cu protejarea datelor personale, toți elevii au primit astăzi un email (pe adresele personale declarate în formularul online de înscriere) care conține un cod unic de identificare. Acesta va fi solicitat și in cadrul testării online.

Vă rugăm ca în această perioadă să consultați cu regularitate site-ul și emailul personal. 

19.09.2022

ETAPA A III-A – ADMITERE LA CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ PRAHOVA, ÎN ANUL ȘCOLAR 2022-2023

În acest an școlar, locurile disponibile sunt următoarele:

  • Fizica clasa a VI-a  – 15 locuri
  • Fizica clasele VII_VIII – 9 locuri
  • Fizica clasele  IX X – 10 locuri
  • Astronomie Clasele VI_X  – 9 locuri
  • Biologie clasa a VI-a – 15 locuri
  • Biologie clasa a VII-a -10 locuri
  • Biologie clasele  VIII+IX  – 3 locuri
  • Biologie clasa a X-a  – 12  locuri
  • Biologie clasele  XI+XII  – 2 locuri
  • Chimie clasa a VII-a  – 15 locuri
  • Chimie clasa a VIII-a  – 11 locuri
  • Chimie clasa a IX-a    –  13 locuri
  • Chimie clasa X  –  7 locuri
  • Chimie clasa XI_XII – 5 locuri
  • Geografie clasele V-VI-VII – 11 locuri
  • Geografie clasele VIII+XII – 12 locuri
  • Geografie clasele IX-XI – 12 locuri
  • Istorie VII-VIII – 12 locuri
  • Istorie clasa a IX-a 12 locuri
  • Engleza clasa a V-a  – 15 locuri
  • Engleza clasa IX+X  – 4 locuri
  • Romana clasa a V-a   – 30 locuri
  • Matematica clasa a V-a – 30 locuri
  • Matematica clasa a IX-a – 3 locuri
  • Logică liceu clase IX_XII – 29 locuri
  • Franceză clasele VII_VIII_IX – 15 locuri
  • Informatică clasa a V-a – 15 locuri
  • Informatică clasa a IX-a – 15 locuri

Admiterea în etapa a III-a se face prin una din următoarele modalități, în funcție de specificul disciplinei/clasei, după cum urmează:

  • testarea nivelului cognitiv (testarea inițială cu prezență fizică) – 1 octombrie 2022
  • testarea nivelului cognitiv (testarea inițială în online)- 1 octombrie 2022
  • portofoliu – transmis online prin formularul de inscriere la etapa a III-a

La inscriere, va rugam aveti in vedere ca testarea initiala se va sustine la aceeasi ora pe 1 octombrie deci NU se pot sustine doua testari, la doua discipline simultan. 

De asemenea inscrierile la discipline unde NU sunt scoase locuri la concurs sunt considerate invalide.

Perioada de înscrierea pentru admitere prin testare este 19 septembrie – 23 septembrie 2022

Înscrierea se va realiza pentru toți elevii doritori, indiferent de disciplină, prin completarea formularului online:

FORMULAR DE INSCRIERE ETAPA III-A (formular a fost activ pana pe 23 septembrie 2022) 

Pentru evitarea duplicatelor, formularul va necesita conectarea Google (cont de-mail pe gmail). După completarea lui va fi transmis, în mod automat, un email de confirmare către adresa de e-mail de pe care s-a făcut conectarea.

În cazul în care selecția se face pe baza portofoliu, atunci în cadrul formularului se va încarca o arhiva cu numele respectand formatul DISCIPLINA_NUME_PRENUME.zip care va contine toate documentele disponibile in portofoliul elevului. Arhiva nu poate avea mai mult de 10 Mb si NU va fi parolata!

Exemple de arhive cu numele in formatul cerut: ENGLEZA_ILIESCU_MARIN.zip sau FRANCEZA_IONESCU_MARIA.zip.

ATENTIE! Nu se vor lua in considerare arhive ale caror nume nu respecta sablonul cerut sau care sunt transmise pe acta cale decat in cadrul formularului de inscriere! Compartimentul secretariat nu proceseaza portofolii, deci nu le transmiteti prin email!   

Selecția va fi făcută în cadrul fiecărei discipline după cum urmează:

FIZICA si ASTRONOMIE

La disciplina Fizica, pentru clasa a VI-a testare scrisă cu prezență fizică.

La restul claselor și la astronomie – selecție pe bază de protofoliu care va cuprinde:

  1. Recomandarea profesorului de la clasa,
  2. Rezultate obținute la olimpiade și concursuri de Fizica, Astronomie, Matematica, Concursuri pe teme științifice.

 LIMBA ROMÂNĂ

Pentru clasa a V-a testare scrisă cu prezență fizică

MATEMATICĂ

Pentru clasa a V-a și a IX testare scrisă cu prezență fizică

INFORMATICĂ

Pentru clasa a V-a și a IX testare scrisă cu prezență fizică

LOGICĂ

Testare online

GEOGRAFIE

Selecție pe bază de portofoliu, pentru toate clasele, care va cuprinde:

  1. recomandarea profesorului de geografie – 30 puncte
  2. adeverinta cu media generala la disciplina geografie (20 p media 10, 15 p media 9.50, 10 p media 9.00, 5 p media 8.50, 0 p media 8.00)
  3. scrisoare de intentie  – maxim 20 p
  4. rezultate la olimpiadele și concursurile de profil – 30 p premiu sau mentiune la faza nationala, max 20 – 25 p la faza judeteana, max 10 – 15 p la faze locale.

 LIMBA ENGLEZĂ

Pentru clasa a V-a testare scrisă cu prezență fizică

Pentru clasele a IX-a si a X-a – candidatii vor încărca un portofoliu care trebuie sa cuprindă următoarele:

  1. Adeverinta de la scoala in care sa se precizeze media anuala la limba engleza in ultimii doi ani de studiu (10 puncte);
  2. Copii ale diplomelor de participare la Olimpiada de limba engleza, etapa judeteana, sau de la alte concursuri scolare in limba engleza (ex. Speak Out) (15 puncte);
  3. Dovada participarii la proiecte  nationale sau internationale (ex. Erasmus) (5 puncte);
  4. Un eseu argumentativ (“for and against essay”) de 250 de cuvinte  pe tema – “School plays a more important role than the family in shaping one’s personality”. (30 puncte);
  5. O traducere dintr-un text din literatura romana de aproximativ 250 de cuvinte  in limba engleza. Trebuie sa se ataseze si textul in limba romana si sa se mentioneze  tilul romanului si autorul. (25 puncte);
  6. Incarcarea unui fisier audio (proba Speaking) in care sa va exprimati opinia in 150 de cuvinte in legatura cu urmatoarea afirmatie: “It is said that modern communication technology can affect the traditional system of education.”  Trebuie sa se ataseze si textul scris (“the script”). (15 puncte)

 LIMBA FRANCEZĂ

 Selecție pe bază de portofoliu care va cuprinde:

  1. Adeverinta de la scoala in care sa se precizeze media anuala la limba franceza in anul precedent
  2. Copii ale diplomelor de participare la Olimpiada de limba franceza, etapa judeteana, sau de la alte concursuri scolare in limba franceza, recunoscute de ministerul educației si/ sau de inspectoratele școlare județene

 BIOLOGIE

Pentru toate grupele /clasele se va realiza selecție pe bază de portofoliu care va cuprinde:

  1. Recomandare/caracterizare profesor  de la clasă –   30 p.
  2. Adeverinţă şcoală media disciplina biologie în anul şcolar 2021-2022:  20 p.– media 10; 15 p – media 9,50;   10 p – media 9,00; 5 p – media 8,50
  3. Scrisoare de intenţie/eseu argumentativ –  20 p.
  4. Rezultate olimpiadă, concursuri şcolare/proiecte cu tematică științifică specifică disciplinelor: biologie, chimie, protectia mediului, ecologie  – ani şcolari 2020-2021, 2021-2022:  30 p.– naţional/interjudeţean ;  20 p.– judeţean; 10 p  – local

CHIMIE 

Pentru toate grupele /clasele selecție pe bază de portofoliu care va cuprinde:

Clasa  a-VII-a:

  1. Recomandare/caracterizare profesor de la clasă – 30 p.
  2. Scrisoare de intenţie/eseu argumentativ – 20 p.
  3. Adeverinţă şcoalǎmedia aritmeticǎ la disciplinele fizicǎ şi matematicǎ în anul şcolar 2021-2022: media 9,75–10,00-  20 p; media 9,50–9,00 -15 p; media 8,75 – 8,00 – 10 p.
  4. Rezultate concursuri şcolare/ proiecte cu tematică științifică specifică disciplinelor: biologie, matematicǎ, informaticǎ,fizicǎ, protectia mediului, ecologie – ani şcolari 2020-2021, 2021-2022:  naţional/interjudeţean- 30 p;  judeţean- 20 p;  local -10 p.

Clasele  a-VIII-XII-a:

  1. Recomandare/caracterizare profesor de la clasă – 30 p.
  2. Scrisoare de intenţie/eseu argumentativ – 20 p.
  3. Adeverinţă şcoala media la disciplina CHIMIE  în anul şcolar 2021-2022: media 9,75–10,00-  20 p; media 9,50–9,00 -15 p.; media 8,75 – 8,00-10 p.
  4. Rezultate olimpiadă, concursuri şcolare/proiecte cu tematică științifică specificădisciplinelor: chimie, biologie, protectia mediului, ecologie  – ani şcolari 2021-2022, 2020-2021: naţional/interjudeţean – 30 p;  judeţean  – 20 p;  local -10 p.

Punctaj minim pentru admitere: 60 puncte.

ISTORIE

Selecție pe bază de protofoliu care va cuprinde:

  1. Adeverință cu media la istorie din anul precedent (minim 9)
  2. Recomandare profesor de la clasă
  3. Rezultate olimpiadă, concursuri şcolare/proiecte
  4. Eseu motivațional în care se susține participarea la cursurile de istorie

Urmăriți site-ul cu regularitate pentru detalii suplimentare privitoare la testările cu prezență fizică și online.

19.09.2022

LISTA ELEVILOR ADMIȘI IN ANUL SCOLAR 2022-2023 – Etapa II

Rezultatele la etapa de selecție pe baza performanțelor, în cadrul Centrului Judetean de Excelenta, in anul scolar 2022-2023:

Lista elevilor admisi pe baza performantelor

13.09.2022

LISTA ELEVILOR REINSCRISI IN ANUL SCOLAR 2022-2023 – Etapa I

Lista elevilor reinscrisi, care au urmat cursurile Centrului Judetean de Excelenta si au absolvit evaluarea finala in anul scolar 2021-2022:

Lista elevilor reinscrisi la cursuri in anul scolar 2022-2023

08.09.2022

ANUNȚ PENTRU SELECȚIA ELEVILOR ÎN ANUL ȘCOLAR 2022-2023

CALENDARUL ACȚIUNII FORMATĂ DIN TREI ETAPE

 Etapa I – REÎNSCRIEREA

  • Până la 11 septembrie 2022– reînscrirea elevilor admiși în urma evaluării finale din anul școlar 2021-2022.

FORMULAR REÎNSCRIERE CURSURI ÎN ANUL ȘCOLAR 2022-2023 (formularul este activ pana in 11 septembrie 2022)

Elevii admiși la evaluarea finală,  care nu vor completa acest formular, NU vor mai fi înmatriculați în anul școlar viitor.

Etapa II – ADMITEREA PE BAZA PERFORMANȚELOR

  • 08 – 16 septembrie 2022 – înscrierea fără testare, pe baza performanțelor.

În perioada 08 – 16 septembrie 2022,  elevii care doresc înscrierea, pe baza performanțelor la concursurile școlare, din anul școlar anterior(2021-2022), vor depune in format letric la secretariatul Centrului de Excelenta, str. Ghe. Doja nr. 98, Ploiesti, între orele 9.00-15.00, următoarele documente:

Înscrierea nu se poate face decât în cadrul aceleiași discipline la care s-au obținut performanțele respective.

Elevii aflați la debutul ciclului gimnazial sau liceal (claselor a V-a, a IX-a sau in primul an de studiu al disciplinei respective) nu pot fi admiși fără testare. Conform metodologiei de funcționare a Centrelor de Excelență, aceștia vor fi selectați pe baza unui test cognitiv și a unui test psihologic, adică în etapa a III-a, destinată testării inițiale.

Conform art 53 (1),(2) și(3) din Regulamnetul de Ordine Interioară CJEPH lista concursurilor naționale avizate de Ministerul Educatiei, cu finantare, luate în considerare în etapa de admitere pe baza performantelor este urmatoare:

1) Elevii calificați la Olimpiada Internațională de specialitate sunt admiși în grupa corespunzătoare fără a mai susține testarea inițială, chiar dacă rezultatul a fost obținut în alt an decât cel anterior.

2) Elevii calificați, în anul 2021-2022 la faza națională a olimpiadei corespunzătoare disciplinei vizate, sau a concursurilor naționale avizate și finanțate de Ministerul Educației, altele decât cele din calendarele CAER și CAEN, sunt selectați fără a mai susține testarea inițială.

3) În limita unui număr de maximum 5 elevi pe grupă, comisia de selecție poate aproba selectarea în grupă a elevilor care au obținut premiile 1, 2 sau 3 la faza județeană a Olimpiadei de profil.

Etapa III – ADMITEREA PE BAZA TESTĂRII NIVELULUI COGNITIV (TESTAREA INIȚIALĂ)

  • 19 septembrie 2022 – Afișarea locurilor disponibile pentru testarea ințială pînă pe
  • 19 septembrie – 23 septembrie 2022 – Perioada de înscrierea pentru admitere prin testare. Înscrierea, pentru admiterea în etapa a III-a, se va realiza pentru toți elevii doritori prin completarea unui formular online. Acesta va  fi disponibil, pe site la secțiunea Noutăți, începând cu 19 septembrie 2022. Pentru disciplinele pentru care admiterea se va face prin intermediul portofoliului, formularul va permite încarcarea actelor din dosar.
  • 1 octombrie 2022 – Data testării inițiale pentru disciplinele ca care se organizează selecția prin testarea nivelului cognitiv

08.09.2022

ETAPA DE ÎNSCRIERE ȘI SELECȚIE A PROFESORILOR PENTRU ANGAJARE ÎN CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ PRAHOVA, în anul școlar 2022-2023

În perioada 08 septembrie – 30 septembrie 2022 profesorii interesaţi sunt rugați să depună dosarele personale la secretariatul CJEPH, str. Gheorghe Doja, nr. 98 (clădirea Colegiului Naţional “I.L.Caragiale”), zilnic între orele 09.00-15.00.

Documentele solicitate sunt enumerate în cererea de angajare –cerere-selectie-profesori-2022-2023

Profesorii care au deja dosar depus din anii trecuți, vor aduce doar documentele de la punctele 1, 8 si 9 din cererea de selecție. Restul documentelor vor fi depuse doar în măsura în care au intervenit modificari.  Dacă de asemenea, au intervenit modificări la contul în care se face plata salarială, se va depune și un extras de cont.

Selecția profesorilor se va face în perioada 3 – 7 octombrie 2022.

Posted in an-2022-2023.