Noutati

Noutăți An Școlar 2023-2024

Reprogramare curs informatica grupa CNILC4

Sedinta “Probleme de concurs cu tablouri unidimensionale” a grupei de informatica CNILC4 se amana pana la o data ce va fi stabilita ulterior, deoarece sambata, 9 decembrie 2023 se desfasoara concursul Luminamath

Gala Excelenței 2023

Pentru premierea elevilor, Centrul Județean de Excelență Prahova – Ploiești, organizează marți 5 decembrie, ora 17.00, la Flilarmonica “Paul Constantinescu”, Ploiești, Gala Excelenței 2023. Finanțarea este asigurată integral de Primăria Municipiului Ploiești.

Evenimentul își propune să fie atât un prilej sărbătoare, de recunoaștere a performanțelor notabile ale elevilor membri ai Centrului de Excelență Prahova – Ploiești, cât și de încurajare și de susținere a excelenței în educație.

ANUNT PRIVIND REPARTIZAREA PE SALI IN UNITATILE DE INVATAMANT– PUNCTE DE LUCRU

Centralizatorul grupelor de excelență 2023_2024, locatii, număr de ore și coordonatori: Centralizator grupe locatii coordonatori

Anuntul este in actualizare pe parcursul zile. Va rugam sa consultati si paginile fiecarei discipline unde se vor actualiza informatiile necesare pentru fiecare grupa de excelenta, (locatie si ora de inceput).

Grupele care debuteaza pe 14 octombrie vor incepe de la ora 9.00, exceptiile fiind explicit afisate pe paginile fiecarei discipline. 

ANUNT PRIVIND REZULTATUL ETAPEI DE SELECȚIE ELEVI

In urma finalizării etapei de contestații rezultatele finale sunt următoarele:

Rezultate finale etapa a III-a

Detaliile suplimentare referitoare la data demarării cursurilor, locație, componența nominală a grupelor și tematicile activităților vor fi publicate în cel mai scurt timp, pe site, în secțiunea dedicată fiecărei discipline.

În cadrul regulamentului de ordine interioară a CJEPH, articolul 55 face referire la statutul elevului auditor. Cererile de elev auditor, semnate și aprobate de profesorii coordonatori vor fi aduse și înregistrate la secretariatul Centrului de Excelență, după prima ședință.

Aprobările privitoare la elevii auditori vor fi făcute doar in prima zi de curs, în ordinea punctajelor de la testarea inițială și nu mai mult de 25% din efectivul maxim al unei grupe, adică maxim 5 elevi auditori! Regulament de ordine interioara 2023-2024

RETINEȚI! Majoritatea cursurilor vor începe pe 14 octombrie 2023, ora 9.00

Vă rugăm urmăriți cu regularitate site-ul, atât la secțiunea Noutăți, cât și la cele dedicate disciplinelor.

Dragi copii, începem un an nou, al zecelea de la înființarea Centrului Județean de Excelență, un an pe care vi-l dorim la fel de rodnic!

Succes și spor la învățătură!

dir. prof. Daniela Lica

GALA EXCELENȚEI 2023 si LISTA PREMIILOR EXCELENȚEI 2023

În urma finalizării etapelor de evaluare și contestații ale aplicațiilor pentru recompense 2023 și a hotărârii Consiliului de Administrație al Centrului Județean de Excelență, lista elevilor premianți este următoarea:

Rezultate finale Premiile Excelentei 2023

Centrul Județean de Excelență Prahova – Ploiești, organizează în data de 05 decembrie 2023, la Filarmonica “Paul Constantinescu”- Ploiești, Gala Excelenței 2023

Finanțarea premiilor este asigurată integral de Primăria Municipiului Ploiești.

Evenimentul își propune să fie atât un prilej sărbătoare, de recunoaștere a performanțelor notabile ale elevilor membri ai Centrului de Excelență Prahova – Ploiești, cât și de încurajare și de susținere a excelenței în educație. 

Pentru virarea sumelor aferente Premiilor Excelenței 2023, elevii premianți vor completa documentul următor

Date-bancare-si-acord-GDPR-2023

Transmiterea acestuia alături de extrasul de cont și copia actului de identitate a titularului de cont se realizează prin intermediul formularului de mai jos. Acesta va fi activ până pe 15 noiembrie 2023.

Formular transmitere date bancare (formular activ pana pe 15 noiembrie 2023)

INCARCAREA ACTELOR:  Date de identificare și acordul de consimțământ împreună cu extrasul de cont și copia actului de identitate a titularului de cont se vor salva într-o arhivă cu numele respectând formatul NUME_PRENUME.zip. Arhiva nu poate avea mai mult de 10 Mb. De exemplu, daca elevul se numește Ionescu Marin, arhiva conținând actele pentru pentru transferul bancar al premiului, se va numi: IONESCU_MARIN.zip.

Vă așteptam cu mare drag!

Detalii referitoare la eveniment vor fi publicate pe site, în timp util.

REZULTATE INAINTE DE CONTESTATII LA ETAPA A III-A A SELECTIEI ELEVILOR DIN 07 OCTOMBRIE 2023 ȘI ANUNȚURI REFERITOARE LA DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚILOR ÎN ANUL ȘCOLAR 2023-2024

Rezultate initiale etapa a III-a de selectie

Eventuale contestații ale punctajelor se pot depunde DOAR la disciplinele unde selecția s-a organizat cu participare fizică.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 11 octombrie 2023, dupa ora 20.00. 

Luni 09.10.2023, între orele 09.00 – 13.00 se pot depune eventualele contestații la secretariatul Centrului Județean de Excelentă Prahova (str. Ghe. Doja nr 98, etaj 1, Colegiul National Ion Luca Caragiale, Ploiesti).

Activitatea în anul școlar 2023-2024 se va desfășura cu prezenta fizică. Componența nominală a grupelor de excelență, profesorii coordonatori și locațiile de desfășurare a cursurilor se vor afișa pe 13 octombrie 2023.

Urmăriți,cu regularitate, site-ul la secțiunea noutăți și pagina dedicate fiecărei discipline.

Fiecare elev admis, va primi pe e-mailul declarat în formularul de înscriere, credențialele e-mailul ce ii va fi creat pe domeniul @centrulexcelenta.com. Acesta va deveni, e-mailul oficial în relația cu Centrul Județean de Excelență Prahova.

Majoritatea cursurilor vor debuta sâmbătă 14 octombrie 2023.

DETALII PRIVITOARE LA ORGANIZAREA TESTĂRII INIȚIALE 

Sâmbătă 7 octombrie 2023, între orele 9.00 și 11.00, va avea loc testarea inițială cu prezență fizică pentru elevii claselor a V-a la disciplinele Matematică, Limba Română, Limba Engleză, Informatică și clasa a VI-a Fizică, în vederea admiterii la cursurile Centrului Județean de Excelență Prahova. Testarea online pentru disciplina Logică va începe la ora 9:30.

Testarea cu prezență fizică se va desfășura în Colegiul Național “Ion Luca Caragiale”, Ploiești. Accesul elevilor în săli este permis doar între orele 8.30 – 8.45. Elevii vor avea asupra lor un act de identitate(copie certificat de naștere) sau carnet de note cu poza, stampilat pentru anul școlar curent. Elevii nu vor fi primiți în sală după începerea probei. Nu se vor prezenta elevi din clasele unde nu s-au scos locuri la testare!

Așezare săli testare inițială – C.N.I.L.Caragiale 

Testarea online, la disciplina Logică, va consta într-o probă sub forma unui test, al cărui link va fi transmis la orele 9.30, pe adresele de email ale candidaților, pe care aceștia le-au declarat în formularul online de înscriere. Pentru completare, formularul necesita conectarea pe conturile de pe domeniul @centrulexcelenta.com ale căror credențiale au fost deja transmise elevilor. Răspunsurile sunt așteptate între orele 9.30-11.30.

Rezultatele la disciplinele la care selecția se realizează pe baza portofoliilor încarcate în formularul online de înscriere, vor fi postate pe site, împreuna cu toate disciplinele, până pe 9 octombrie 2023.

În vederea afișării rezultatelor cu protejarea datelor personale, toți elevii au primit un email (pe adresele personale declarate în formularul online de înscriere) care conține un cod unic de identificare. Acesta va fi solicitat și în cadrul testării online de la Logică.

Vă rugăm ca în această perioadă să consultați cu regularitate site-ul și emailul personal. 

ANUNȚ PRIVITOR LA APLICATIILE DEPUSE ÎN VEDEREA OBȚINERII PREMIILOR EXCELENȚEI 2023 

În urma analizei aplicațiilor depuse pentru obtinerea de recompense acordate de Centrul Județean de Excelență Prahova, lista cu punctajele aplicațiilor depuse de elevi este următoarea:

Rezultatele aplicatiilor “Premiile Excelentei 2023”

În vederea afișării rezultatelor cu protejarea datelor personale, toți elevii au primit un email (pe adresele personale declarate în formularul de înscriere la premii) care conține codul unic de identificare.  Acesta va fi solicitat și in cadrul unor eventuale contestații. Acestea se pot depune vineri, 06.10.2022, între orele 9.00-12.00 prin intermediul unui formular disponibil pe site, în acel interval orar.

FORMULAR CONTESTATII PREMIILE EXCELENTEI 2023

Nu vor fi acceptate contestațiile elevilor:

 • auditori în anul școlar 2022-2023;
 • neșcolarizati, în cadrul Centrului, la disciplinele pentru care au depus aplicatia;
 • care au depus contestații pentru discipline ce nu se regăsesc înre cele studiate în cadrul Centrului Județean de Excelență;
 • elevilor ale căror aplicații nu respectă grila de punctare publicată sau metodologia de obținere a Premiilor Excelentei 2023 (exemplu punctaje însumate în cadrul aceluiași criteriu sau concursuri care nu apar in calendarele avizate de Ministerul Educatiei).

ANUNȚ PENTRU ADMITEREA LA CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ PRAHOVA, ÎN ANUL ȘCOLAR 2023-2024 – ETAPA A III-A – TESTAREA NIVELULUI  COGNITIV

În acest an școlar, locurile disponibile sunt următoarele:

 • Fizică clasa a VI-a  – 15 locuri
 • Fizică clasele VII+VIII – 3 locuri
 • Fizică clasele IX+XI – 9 locuri
 • Astronomie Clasele VI_X  – 13 locuri
 • Biologie clasa a VI-a – 15 locuri
 • Biologie clasa a VII-a -8 locuri
 • Biologie clasele  VIII+IX  – 5 locuri
 • Biologie clasa a X-a  – 10  locuri
 • Biologie clasa a XI-XII-a  – 9  locuri
 • Chimie clasa a VII-a  – 15 locuri
 • Chimie clasa a VIII-a  – 7 locuri
 • Chimie clasa a IX-a    –  15 locuri
 • Chimie clasa a X-a  –  5 locuri
 • Chimie clasele XI-XII – 7 locuri
 • Geografie clasele VI-VII – 5 locuri
 • Geografie clasele V+VIII+XII – 13 locuri
 • Geografie clasele IX-XI – 13 locuri
 • Istorie VII-VIII – 14 locuri
 • Istorie clasa a IX-X – 3 locuri
 • Engleză clasa a V-a  – 15 locuri
 • Engleză clasele VII – VIII  – 5 locuri
 • Engleză clasa IX+XI  – 7 locuri
 • Limba română clasa a V-a   – 30 locuri
 • Limba română clasele IX-X   – 5 locuri
 • Limba română clasele XI-XII   – 10 locuri
 • Matematică clasa a V-a – 30 locuri
 • Logică clase IX_XII – 19 locuri
 • Franceză clasele VIII_IX_X – 7 locuri
 • Informatică clasa a V-a – 15 locuri

Admiterea în etapa a III-a se face prin una din următoarele modalități, în funcție de specificul disciplinei/clasei, după cum urmează:

 • Testarea nivelului cognitiv cu prezență fizică, pentru clasele a V-a, disciplinele Limba Română, Limba Engleza, Matematică, Informatică și Fizică clasa a VI-a – 7 octombrie 2023
 • Testarea nivelului cognitiv în online, pentru disciplina Logică – 7 octombrie 2023
 • Portofoliu – transmis online prin formularul de inscriere la etapa a III-a pentru restul disciplinelor/claselor

Perioada de înscrierea pentru admitere prin testare este 25 septembrie – 1 octombrie 2023

Înscrierea se va realiza pentru toți elevii doritori, indiferent de disciplină sau clasă, prin completarea următorului formular:

FORMULAR DE INSCRIERE ETAPA III-A  

La înscriere, vă rugăm aveți în vedere că testarea inițială se va susține la aceeași ora pe 7 octombrie deci NU se pot sustine doua testări cu prezență fizică, la doua discipline simultan. 

De asemenea înscrierile la discipline unde NU sunt scoase locuri la concurs sunt considerate invalide.

Completarea formularul necesită conectarea Google (cont de e-mail pe gmail). După completarea lui va fi transmis, în mod automat, un email de confirmare. Pe aceeași adresă de email după care s-a făcut înscrierea, la finalizarea etapei de înscriere, toți elevii înscriși vor primi un mesaj conținând codul de anonimizare ce va fi folosit pentru afișarea rezultatelor.

În cazul în care selecția se face pe baza portofoliu, atunci în cadrul formularului se va încarca o arhiva cu numele respectand formatul DISCIPLINA_NUME_PRENUME.zip care va contine toate documentele disponibile in portofoliul elevului. Arhiva nu poate avea mai mult de 25 Mb si NU va fi parolată!

Exemple de arhive cu numele in formatul cerut: ENGLEZA_ILIESCU_MARIN.zip sau FRANCEZA_IONESCU_MARIA.zip.

ATENTIE! Nu se vor lua în considerare arhive ale caror nume nu respectă șablonul cerut sau care sunt transmise pe altă cale decât prin intermediul formularului de inscriere!

Compartimentul secretariat nu procesează portofolii, deci nu le transmiteți prin email!   

Selecția va fi făcută în cadrul fiecărei discipline după cum urmează:

FIZICĂ ȘI ASTRONOMIE

La disciplina Fizica, pentru clasa a VI-a testare scrisă cu prezență fizică.

La restul claselor și la astronomie – selecție pe bază de protofoliu care va cuprinde:

 1. Recomandarea profesorului de la clasa,
 2. Rezultate obținute la olimpiade și concursuri de Fizica, Astronomie, Matematica, Concursuri pe teme științifice.

 LIMBA ROMÂNĂ

Pentru clasa a V-a testare scrisă cu prezență fizică.

Pentru clase de liceu:

 1. Dovezi ale implicării în activități ce țin de disciplina Limba și literatura română, la nivel județean, interjudețean și național;
 2. Rezultate obținute la olimpiadele și concursurile disciplinei, dovedite prin diplome;
 3. Adeverință de la școala de proveniență în care să se precizeze media anuală la limba romană în anul școlar 2022-2023, respectiv la evaluarea națională pentru clasa a IX-a

MATEMATICĂ

Pentru clasa a V-a testare scrisă cu prezență fizică

INFORMATICĂ

Pentru clasa a V-a testare scrisă cu prezență fizică

LIMBA ENGLEZĂ

Pentru clasa a V-a testare scrisă cu prezență fizică

Pentru restul claselor – candidatii vor încărca un portofoliu care trebuie sa cuprindă următoarele:

 1. Adeverinta de la scoala in care sa se precizeze media anuala la limba engleza in ultimii doi ani de studiu (10 puncte);
 2. Copii ale diplomelor de participare la Olimpiada de limba engleza, etapa judeteana, sau de la alte concursuri scolare in limba engleza (ex. Speak Out) (15 puncte);
 3. Dovada participarii la proiecte  nationale sau internationale (ex. Erasmus) (5 puncte);
 4. Un eseu argumentativ (“for and against essay”) de 250 de cuvinte  pe tema – “School plays a more important role than the family in shaping one’s personality”. (30 puncte);
 5. O traducere dintr-un text din literatura romana de aproximativ 250 de cuvinte  in limba engleza. Trebuie sa se ataseze si textul in limba romana si sa se mentioneze  tilul romanului si autorul. (25 puncte);
 6. Incarcarea unui fisier audio (proba Speaking) in care sa va exprimati opinia in 150 de cuvinte in legatura cu urmatoarea afirmatie: “It is said that modern communication technology can affect the traditional system of education.”  Trebuie sa se ataseze si textul scris (“the script”). (15 puncte)

LOGICĂ

Testare online

GEOGRAFIE

Selecție pe bază de portofoliu, pentru toate clasele, care va cuprinde:

 1. recomandarea profesorului de geografie – 30 puncte
 2. adeverinta cu media generala la disciplina geografie (20 p media 10, 15 p media 9.50, 10 p media 9.00, 5 p media 8.50, 0 p media 8.00)
 3. scrisoare de intentie  – maxim 20 p
 4. rezultate la olimpiadele și concursurile de profil – 30 p premiu sau mentiune la faza nationala, max 20 – 25 p la faza judeteana, max 10 – 15 p la faze locale.

 LIMBA FRANCEZĂ

 Selecție pe bază de portofoliu care va cuprinde:

 1. Adeverinta de la scoala in care sa se precizeze media anuala la limba franceza in anul precedent
 2. Copii ale diplomelor de participare la Olimpiada de limba franceza, etapa judeteana, sau de la alte concursuri scolare in limba franceza, recunoscute de ministerul educației si/ sau de inspectoratele școlare județene

 BIOLOGIE

Pentru toate grupele /clasele se va realiza selecție pe bază de portofoliu care va cuprinde:

 1. Recomandare/caracterizare profesor  de la clasă –   30 p.
 2. Adeverinţă şcoală media disciplina biologie în anul şcolar 2022-2023:  20 p.– media 10; 15 p – media 9,50;   10 p – media 9,00; 5 p – media 8,50
 3. Scrisoare de intenţie/eseu argumentativ –  20 p.
 4. Rezultate olimpiadă, concursuri şcolare/proiecte cu tematică științifică specifică disciplinelor: biologie, chimie, protectia mediului, ecologie  – ani şcolari 2021-2022, 2022-2023:  30 p.– naţional/interjudeţean;  20 p.– judeţean; 10 p  – local.

CHIMIE 

Pentru toate grupele /clasele selecție pe bază de portofoliu care va cuprinde:

Clasa  a-VII-a:

 1. Recomandare/caracterizare profesor de la clasă – 30 p.
 2. Scrisoare de intenţie/eseu argumentativ – 20 p.
 3. Adeverinţă şcoalǎmedia aritmeticǎ la disciplinele fizicǎ şi matematicǎ în anul şcolar 2022-2023: media 9,75–10,00-  20 p; media 9,50–9,00 -15 p; media 8,75 – 8,00 – 10 p.
 4. Rezultate concursuri şcolare/ proiecte cu tematică științifică specifică disciplinelor: biologie, matematicǎ, informaticǎ, fizicǎ, protectia mediului, ecologie – ani şcolari 2021-2022, 2022-2023:  naţional/interjudeţean- 30 p;  judeţean- 20 p;  local -10 p.

Clasele  a-VIII-XII-a:

 1. Recomandare/caracterizare profesor de la clasă – 30 p.
 2. Scrisoare de intenţie/eseu argumentativ – 20 p.
 3. Adeverinţă şcoala media la disciplina CHIMIE  în anul şcolar 2021-2022: media 9,75–10,00-  20 p; media 9,50–9,00 -15 p.; media 8,75 – 8,00-10 p.
 4. Rezultate olimpiadă, concursuri şcolare/proiecte cu tematică științifică specificădisciplinelor: chimie, biologie, protectia mediului, ecologie  – ani şcolari 2021-2022, 2022-2023: naţional/interjudeţean – 30 p;  judeţean  – 20 p;  local -10 p.

Punctaj minim pentru admitere: 60 puncte.

ISTORIE

Selecție pe bază de protofoliu care va cuprinde:

 1. Adeverință cu media la istorie din anul precedent (minim 9)
 2. Recomandare profesor de la clasă
 3. Rezultate olimpiadă, concursuri şcolare/proiecte
 4. Eseu motivațional în care se susține participarea la cursurile de istorie

Urmăriți site-ul cu regularitate pentru detalii suplimentare privitoare la testările cu prezență fizică / online.

ANUNT PRIVITOR LA PREMIILE EXCELENTEI 2023

Formular pentru depunerea aplicatiilor in vederea obtinerii Premiului Excelentei 2023: FORMULAR PREMII

Atenție!

Fisierul cu documentele aplicatiei va fi numit dupa sablonul DISCIPLINA_NUME_PRENUME.PDF. De exemplu daca elevul Ionescu Ion depune aplicatie la Istorie, atunci fisierul pdf se va numi ISTORIE_IONESCU_ION.PDF. Fisierul va avea maximum 25 Mb.

Elevii auditori, în anul școlar 2022-2023 NU pot depune aplicații pentru premiile Excelentei 2023. Ei vor fi eligibili pentru premiile acordate anul scolar viitor

ANUNȚ PENTRU REÎNSCRIEREA LA CURSURI ÎN ANUL ȘCOLAR 2023-2024 ȘI SELECȚIE PE BAZA PERFORMANȚELOR 

Calendarul acțiunii este format din trei etape:

 Etapa I – REÎNSCRIEREA

 • Până la 17 septembrie 2023– reînscrirea elevilor admiși în urma evaluării finale din anul școlar 2022-2023.

FORMULAR REÎNSCRIERE CURSURI ÎN ANUL ȘCOLAR 2023-2024 (formularul este activ pana in 17 septembrie 2023). Pentru completare, vă rugam sa va conectati cu emailul de pe domeniul @centrulexcelenta.com

Elevii admiși la evaluarea finală,  care nu vor completa acest formular, nu vor mai fi înmatriculați în anul școlar viitor.

Etapa II – ADMITEREA PE BAZA PERFORMANȚELOR

 • 11 – 15 septembrie 2023 – înscrierea fără testare, pe baza performanțelor.

În perioada 11 – 15 septembrie 2023,  elevii care doresc înscrierea, pe baza performanțelor la concursurile școlare, din anul școlar anterior (2022-2023), vor depune in format letric la secretariatul Centrului de Excelenta, str. Ghe. Doja nr. 98, Ploiesti, intre orele 9.00-15.00:

Înscrierea nu se poate face decât în cadrul aceleiași discipline la care s-au obținut performanțele respective.

Elevii aflați la debutul ciclului gimnazial sau liceal (claselor a V-a, a IX-a sau in primul an de studiu al disciplinei respective) nu pot fi admiși fără testare. Conform metodologiei de funcționare a Centrelor de Excelență, aceștia vor fi selectați pe baza unui test cognitiv și a unui test psihologic, adică în etapa a III-a, destinată testării inițiale.

Conform art 53 (1),(2) și(3) din Regulamnetul de Ordine Interioară CJEPH lista concursurilor naționale avizate de Ministerul Educatiei, cu finantare, luate în considerare în etapa de admitere pe baza performantelor este urmatoare:

1) Elevii calificați la Olimpiada Internațională de specialitate sunt admiși în grupa corespunzătoare fără a mai susține testarea inițială, chiar dacă rezultatul a fost obținut în alt an decât cel anterior.

2) Elevii calificați, în anul 2022-2023 la faza națională a olimpiadei corespunzătoare disciplinei vizate, sau la concursuri naționale avizate si finantate de Ministerul Educatiei, altele decât cele din calendarele CAER și CAEN, sunt selectați fără a mai susține testarea inițială.

3) În limita unui număr de maximum 5 elevi pe grupă, comisia de selecție poate aproba selectarea în grupă a elevilor care au obținut premii la faza județeană a Olimpiadei de profil.

Etapa III – ADMITEREA PE BAZA TESTĂRII INIȚIALE

 • 25 septembrie 2023 – Afișarea locurilor disponibile pentru testarea ințială pînă pe
 • 25 septembrie – 1 octombrie 2023 – Perioada de înscrierea pentru admitere prin testare. Înscrierea, pentru admiterea în etapa a III-a, se va realiza pentru toți elevii doritori prin completarea unui formular online. Acesta va  fi disponibil, pe site la secțiunea Noutăți, începând cu 25 septembrie 2023.
 • 7 octombrie 2023 – Data testării inițiale pentru disciplinele ca care se organizează selecția prin testarea nivelului cognitiv
 • 9 octombrie 2023, până în ora 10.00 Afisarea rezultatelor pe site.
 • 9 octombrie 2023, depunerea contestatiilor
 • 11 octombrie 2023, afișarea rezultatelor finale.

ANUNȚ PENTRU ÎNSCRIEREA ELEVILOR ÎN VEDEREA OBȚINERII PREMIULUI EXCELENȚEI 2023

Elevii Centrului Județean de Excelență Prahova se pot înscrie în vederea obținerii Premiilor Excelenței CJEPH pe baza rezultatelor din anul școlar 2022-2023.

CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR 2023

 • 11 – 20 SEPTEMBRIE 2023 – Depunerea portofoliilor de către elevii solicitanți prin completarea unui formular disponibil pe site. Portofoliul va consta într-un singur fișier .pdf, ce va contine actele scanate. FORMULAR PREMII
 • 21 SEPTEMBRIE – 3 OCTOMBRIE 2023 – Analiza portofoliilor
 • 4 OCTOMBRIE 2023 – Afișarea rezultatelor
 • 6 OCTOMBRIE 2023 – Depunerea contestațiilor prin intermediul unui formular disponibil pe site
 • 10 OCTOMBRIE 2023 – Rezolvarea contestațiilor și afișarea punctajelor finale ale portofoliilor candidaților și a premiului obținut
 • 10 – 25 OCTOMBRIE 2023 – Colectarea datelor bancare necesare transferului premiilor excelenței prin intermediul unui formular disponibil pe site

Înscrierea elevilor pentru acordarea Premiului Excelenței se realizează în baza unui portofoliu care trebuie să conţină, în această ordine, următoarele documente scanate, lipsa lor anulând aplicația:

 1. formularul tip de înscriere pentru premiu de excelență (Formular de inscriere premiile excelentei 2023 )
 2. documentul de identitate (CI/CN) – în copie;
 3. adeverinţe/diplome sau certificate în copie scanată care atestă rezultatul obținut
 4. declarație pe proprie răspundere privitoare la autenticitatea documentelor din portofoliu, semnată de elevul solicitant(dacă este major) sau de tutorele acestuia(dacă elevul este minor)(Declaratii pe propria răspundere)
 5. acord prelucrare date cu caracter personal(acord GDPR)

Metodologie recompense 2023 si grila de punctaje rezultate in an scolar 2022_2023

Conform procedurii de selecție, lista olimpiadelor și concursurilor școlare avizate de ME prin ordin de ministru nr. 3.027/12.01.2023 sunt următoarele:

Conform art. 80 din Regulamentul de ordine Interioară, dacă un elev este școlarizat la mai multe discipline în Centrul de Județean de Excelență, el poate obține un singur premiu, cel pentru care obține punctajul cel mai mare.

ETAPA DE ÎNSCRIERE ȘI SELECȚIE A PROFESORILOR PENTRU ANGAJARE ÎN CENTRUL JUDEȚEAN DE EXCELENȚĂ PRAHOVA, în anul școlar 2023-202405.09.2023

În perioada 11 septembrie – 29 septembrie 2023 profesorii interesaţi sunt rugați să depună dosarele personale la secretariatul CJEPH, str. Gheorghe Doja, nr. 98 (clădirea Colegiului Naţional “I.L.Caragiale”), zilnic între orele 09.00-15.00.

Documentele solicitate sunt enumerate în cererea de angajare – cerere-selectie-profesori-2023-2024

Profesorii care au deja dosar depus din anii trecuți, vor aduce doar documentele de la punctele 1, 8 si 9 din cererea de selecție. Restul documentelor vor fi depuse doar în măsura în care au intervenit modificari.  Dacă de asemenea, au intervenit modificări la contul în care se face plata salarială, se va depune și un extras de cont.

Selecția profesorilor se va face în perioada 2 – 6 octombrie 2023.